يکشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۵

دخترونه پسرونه

روزی که مسی چهار گل به دلافوئنته زد!

روزی که مسی چهار گل به دلافوئنته زد!
آریا جوان - ورزش ۳/این اتفاق در یک مسابقه رده جوانان در سال ۲۰۰۴ رخ داد؛ زمانی که سرمربی فعلی اسپانیا هدایت تیم‌های پایه سویا را بر عهده داشت. لحظاتی وجود دارند که برای ...
  بزرگنمايي:

آریا جوان - ورزش 3 /این اتفاق در یک مسابقه رده جوانان در سال ۲۰۰۴ رخ داد؛ زمانی که سرمربی فعلی اسپانیا هدایت تیم‌های پایه سویا را بر عهده داشت.
لحظاتی وجود دارند که برای همیشه ماندگار می‌شوند؛ مانند لحظه‌ای که لوئیس دلافوئنته در ۱۵ می ۲۰۰۴، زمانی که سرمربی تیم جوانان سویا بود، تجربه کرد. این مربی اهل منطقه ریوخا، هدایت جوانان سویا را بر عهده داشت و برای برگزاری دیدار برگشت مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی جوانان (کوپا دل ری) قدم به زمین‌های مینی‌استادی گذاشته بود. در سمت مقابل، نوجوان ۱۶ ساله‌ای به نام لئو مسی حضور داشت که از همان زمان در محیط لاماسیا صحبت‌های زیادی درباره‌اش شنیده می‌شد.
آن مسابقه با درخشش بی‌نظیر این بازیکن اهل روزاریو به پایان رسید. مسی هر چهار گل بارسلونا را در جریان پیروزی آبی‌اناری‌ها به ثمر رساند و تیم تحت هدایت دلافوئنته را کاملاً بی‌دفاع گذاشت؛ مربی‌ای که از نزدیک تجربه کرد تلاش برای متوقف کردن این استعداد آرژانتینی چقدر دشوار است.

آریا جوان

بیش از دو دهه از آن نخستین تقابل گذشته است؛ زمانی که هیچ‌کدام از آن‌ها حتی تصور نمی‌کردند روزی در یک یکشنبه، در نیویورک برای کسب بزرگ‌ترین عنوان فوتبالی جهان روبه‌روی یکدیگر قرار بگیرند.
سرمربی فعلی اسپانیا در نشست خبری پیش از فینال، آن بعدازظهر را با لبخند یادآوری کرد و به شوخی گفت: «زمانی که سرمربی تیم جوانان سویا بودم لئو مسی را شناختم. به من از پسری گفته بودند که مسی نام داشت. در ابتدا یک یارگیری من‌تو‌من روی او گذاشتیم و در دقیقه ۷۰ بازیکنی که او را مارک کرده بود، کارت زرد گرفت. او را تعویض کردم و مسی در عرض پانزده دقیقه چهار گل به ما زد. برای این بازی یارگیری من‌تو‌من انجام نخواهیم داد، اما آن‌ها نیز باید حواسشان به بازیکنان ما باشد.»
آن عملکرد یک اتفاق استثنایی نبود، بلکه بازتابی از یک فصل فوق‌العاده بود که شروع کار آن نوجوان را رقم می‌زد. در فصل 04-2003، مسی ۳۷ بازی رسمی در تیم‌های جوانان ب، جوانان آ، بارسای سی و بارسای دی انجام داد و علاوه بر آن، در یک بازی دوستانه برای تیم اصلی نیز به میدان رفت و در مجموع ۳۵ گل به ثمر رساند.

آریا جوان

او در آن مسابقات جام حذفی جوانان نقش اول را داشت: به دنبال آن چهار گل مقابل سویا، او در دیدار رفت مرحله نیمه‌نهایی برابر اوساسونا نیز دو گل به ثمر رساند، هرچند بارسا در نهایت حذف شد و از رسیدن به فینال بازماند. آن فصل در نهایت تایید کرد که یک ستاره در حال متولد شدن است. مدت کوتاهی پس از آن، او اولین بازی خود را برای تیم زیر ۲۰ سال آرژانتین انجام داد که در آن دو بازی به میدان رفت و سه گل به ثمر رساند.
بیست و دو سال بعد، لئو مسی بار دیگر در مسیر لوئیس دلافوئنته قرار گرفته است. این بار دیگر بحث یک جوان آینده‌دار و یک مربی آکادمی در میان نیست. یکی که به بهترین بازیکن تاریخ تبدیل شده، به دنبال بالای سر بردن آخرین جام بزرگ دوران حرفه‌ای خود یعنی دومین جام جهانی‌اش است؛ و دیگری که اکنون سرمربی تیم ملی بزرگسالان اسپانیاست، می‌خواهد دومین جام جهانی تاریخ لاروخا را فتح کند و امیدوار است که این بار تاریخ تکرار نشود.


نظرات شما